Kapalı Halı Saha

Toplumda kapalı halı saha şeklinde anılan kapalı sahalarda, sahanın yanları ve üzeri özel hesaplamalara göre kapatılmaktadır. Farklı çeşitlerde yapılabilen kapalı sahalar isteğe göre açılır ya da kapanır şeklinde yapılabilmektedir. Kapalı saha yapımı için en temel kriter, çelik konstrüksiyondur. Çünkü çelik konstrüksiyonlu halı saha yapımında, doğal şartlara dayanıklı olacak malzemeler kullanılmaktadır.

Kapalı Halı Saha Yapım Aşamaları
Kapalı halı sahalar 3 farklı şekilde yapılmaktadır. Uzay çatı denen üç ayaklı sistem, karbonline sistem ve branda kaplama sistemi olarak yapılan kapalı halı sahaların yapılacağı bölge, zemini, sahanın metrajı, aydınlatması, suni halı tercihi, elektrik sistemleri gibi özelliklerine göre maliyeti de değişmektedir.

Dinarsportif tarafından sizlere en uygun kapalı saha maliyeti sunulmaktadır. Sizlerin tercihine göre hangi tür kapalı halı saha yapılacak ise o işlemin aşamalarına göre halı saha maliyetinde de değişiklikler görülmektedir. Kapalı halı sahanın yapımında belirli aşamalar takip edilmektedir.

Altyapı İşlemleri
Kapalı halı saha nereye yapılacak ise o alanda aplikasyon çalışması yapılmaktadır. İşlemin yapılacağı mevcut zemin, greyder ya da kepçe ile sıfır kotuna getirilmektedir. Alanın çevresine 30 cm derinliğe sahip olan temel kazılarak belirlenen boyutlarda ahşap kalıplar yapılmaktadır.

Genelde sahanın yapılacağı alana göre değişiklik olsa da, kısa kenarda 50 x 50, uzun kenara ise 70 x 50 boyutlarında ahşap kalıplar yapılır. Kısa kenarda bulunan ahşap kalıplar için 12 mm çapında 6 tane tevzi demirleri ve 8 mm boyutunda etriyeler kullanılır. Uzun kenarlar için ise 12 mm çapında hem alta hem de üste gelecek şekilde tevzi demiri ile 8 mm etriye kullanılır.

Drenaj işlemi için hatılın içerisine PVC boru yerleştirilmektedir. Bu işlem ile zemine gelecek olan su toplanır ve saha dışına kolaylıkla boşaltılır. Bu işlem sonrasında ise beton hatıl oluşturulur ve sıkıştırılır.

Demir – Çelik İşlemleri
Kapalı halı saha yapımında ikinci aşama, demir – çelik konstrüksiyon işlemleridir. Çevre hatılın içine yerleştirilmiş olan plakaların üzerine 4 metre yüksekliği bulunan borular monte edilmektedir. Monte işleminden sonra üzerine 10 mm boyutunda saç plaka sabitlenir.

Eşit aralıklar ile yerleştirilmiş olan plakaların üzerine, daha önceden imal edilmiş olan 4 metre yüksekliğinde 114 x 3 mm borular şeklinde yapılan ana kolon taşıyıcısı dikmeler ile sabitlenir. Ana kolon makasların arası diyagonal çaprazlar ile desteklenir.

Montaj işleminden sonra yapılmış olan makasların üstüne aşık boruları atılır ve tamamen sabitleştirilir. Yapılan kapalı halı sahanın başında, ortasında ya da sonunda olmak kaydı ile 3 tane rüzgar bağlantı boruları atılmaktadır.

File ve Tel Örgü İşlemleri
Kapalı halı sahanın en önemli aşamalarından biri de file ve tel örgü işlemleridir. Halı sahaların etrafı 3 metre yüksekliğinde ve 3,6 mm kalınlığında PVC kaplı tel örgü ile kaplanmaktadır. 5 mm çelik halat gerdirilen klesmenler sabitlenir. Kalelerin fileleri 12 x 12 cm, sahanın yanları 12 x 12 cm ve sahanın üst kısmı 15 x 15 cm göz aralığında ve polyamid iplikten yapılan file ile kaplanmaktadır.

Suni Çim Halı Uygulanması
Kapalı halı saha yapımında mıcırlı olan zeminin üzerine ısıtılan keçe serilmektedir. Seçmiş olduğunuz sentetik çim halı, keçenin üzerine serilir. Ek kısımlar ise özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Sahanın çizgileri de ölçülere uygun olarak belirlenir ve granül ile kum dolgu işlemi yapılarak zemin işlemi tamamlanmış olur.

Aydınlatma İşlemleri
Sahanın kenar kısımlarına yerleştirilmiş olan merdivenli borular üstüne projektörler yerleştirilmektedir. Yerleştirilen projektörlerin sayısı, sahanın büyüklüğüne göre değişmektedir.

Kapalı Halı Saha Maliyetini Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Kapalı halı saha maliyetinin ne kadar olacağı kullanılacak olan malzemelere göre değişmektedir. Beton ile demir maliyeti sabit olsa da, işlemi yapan firmalara göre fiyatlar farklılaşmaktadır. Kapalı halı saha maliyetini etkileyen en önemli etken alt yapı maliyetidir.

Halı saha için seçilen çim de önemlidir. Kaliteli ve uzun ömürlü olan kapalı halı sahaya sahip olmak isteyen kişiler, en kaliteli çimleri tercih etmektedir. Genel olarak 55 mm hav boyunda sentetik çim halılar kullanılmaktadır.

Kapalı halı sahalar için sentetik çim halının yan malzemeleri de fiyatları etkilemektedir. Sentetik çim halıların sahaya yapıştırılması için ortalama olarak 10 set yapıştırıcı kullanılmaktadır. Bu da maliyeti etkileyen en önemli etkenlerden biridir.

Sentetik çim halı yapımında dolgu malzemeleri de önemlidir. Halıya ilk olarak silis kum dolgusu yapılmaktadır. Kum dolgu işlemi, kapalı halı saha maliyetini önemli ölçüde etkilemektedir. Özel olarak paketlenen çuvallarda alınmaktadır. Kumun rengine göre fiyat da değişmektedir.

Kapalı hala saha yapımında kullanılan ana malzemelerden biri de demir boru profilleridir. Firmamız bu konuda son derece hassas olup kalın demir boru profillerini kullanmaktadır. Kapalı halı saha yapımında ince olan demirler, yıkılma riski taşımaktadır. Kapalı halı saha yapımında çalışanların başarısı kadar kullanılan malzemelerin kalitesi de önemlidir. Bu konuda Dinarsportif firmamıza sonuna kadar güvenebilirsiniz ve istediğiniz gibi bir halı sahaya sahip olabilirsiniz.

TEKLİF İSTEYİN

Konuşmayı Başlat
1
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz.